Almedalen: Ett skepp kommer lastat med stöldgods från Sverige

04 juni 2019

I år arrangerar Larmtjänst ett seminarium i Almedalen om internationella stöldligor. De internationella stöldligorna beräknas ligga bakom uppemot hälften av alla bostadsinbrott och en stor majoritet av stölderna av bilar och båtar. Mycket beräknas försvinna ut över våra gränser.

Enligt Polismyndigheten har de internationella brottsnätverkens påverkan på brottsutvecklingen i Sverige ökat stadigt de senaste åren. Brottsligheten har blivit mer avancerad och fått större geografisk spridning och bedrivs idag över i stor sett hela landet. Trots detta så prioriteras utredningar av vardagsbrott, t.ex. stölder, bedrägeri och skadegörelse, ofta bort av polisen till förmån för våldsbrott och annan grövre brottslighet. Uppklarandegraden för dessa brott ligger på någon enstaka procent. Och i de fåtal fall som leder till lagföring blir straffen ofta låga eftersom rättskedjan saknar förståelse för hur systematiskt dessa nätverk arbetar.

Välkommen till ett seminarium där vi diskuterar internationella stöldligor och hur vi på ett effektivt sätt kan jobba mot dessa brottsnätverk. Hur mycket försvinner över våra gränser? Hur påverkar denna brottslighet tryggheten i samhället? Hur får vi hela rättskedjan att få en bättre förståelse för hur de organiserade brottsnätverken arbetar? Vid seminariet kommer vi ha en paneldebatt med beslutsfattare och representanter från Polismyndigheten och försäkringsbranschen. Moderator är Per Norström.

Tid: Den 2 juli kl 13.30-14.15

Plats: Lojsta, Wisby Congress

Medverkande:
  • Ann Hassel Tano, Utredningschef, Länsförsäkringar
  • Mats Galvenius, Vd, Larmtjänst
  • Per Norström, Moderator, Larmtjänst
  • Johan Pehrson, Riksdagsledamot, Liberalerna
  • Fredrik Lundh Sammeli, Riksdagsledamot, Socialdemokraterna
  • Ann- Marie Orler, Polisen

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här