Ligor som begår brott mot äldre

21 maj 2019

Inom polisen finns Circagruppen som specialiserat sig på att utreda brott som drabbar äldre. För tyvärr finns det ligor som fokuserar sig på att begå brott mot just denna målgrupp. Håkan Carlsson, chef på Circagruppen berättar om de vanligaste åldringsbrotten, vikten av att anmäla om man blivit utsatt och om det stora mörkertalet bland anmälningarna.

Åldringsbrott kan delas in i tre delar; man gör intrång (lurar sig in) i bostaden för att komma åt värdesaker, begår bedrägerier genom att exempelvis ringa upp personen och lura till sig kontouppgifter samt fickstölder. Håkan Carlsson, chef på Circagruppen Polisen, berättar hur ligorna går tillväga och ger tips om hur man ganska enkelt kan skydda sig, i alla fall minska risken för att bli utsatt. Håkan berättar även om vikten av att informera våra äldre om vad de ska vara vaksamma på. 

Gäst: Håkan Carlsson, chef på Circagruppen, Polisen. 

Håkan Carlsson cirkagruppen polisen

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här