Stölderna av maskiner och traktorer ökar

08 oktober 2019

Under de tre första kvartalen har 140 entreprenadmaskiner och redskap samt 67 traktorer blivit efterlysta. Detta kan jämföras med samma period 2018 då det efterlystes 123 entreprenadmaskiner och redskap samt 43 traktorer.

Under perioden har antalet efterlysta entreprenadmaskiner och redskap ökat med 14 procent jämfört med samma period 2018. Antalet efterlysta traktorer har ökat med 56 procent.

Andelen traktorer och maskiner som inte har återfunnits är hög. Av de 67 efterlysta traktorerna är 40 st (60 procent) fortfarande borta. Andelen entreprenadmaskiner som inte har återfunnit är ännu högre. Av de 140 efterlysta maskinerna är 110 st (79 procent) fortfarande borta. 

De 123 efterlysta maskinerna och redskap består bl.a. av 47 hjullastare, 28 grävmaskiner, 15 kompaktlastare och 14 teleskoplastare.

47 procent av efterlysningarna av entreprenadmaskiner och redskap kommer från Stockholms län.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här