Larmtjänstpodden: Hur har man lyckats minska bilbränderna i Södertälje?

18 juni 2024

I senaste poddavsnittet utforskar vi de åtgärder som gjorts i Södertälje för att minska problemet med bilbränder. Vi diskuterar även hur denna modell har inspirerat andra delar av Sverige att anta liknande strategier för att hantera och förebygga liknande händelser.

Bilbränder utgör en betydande utmaning för samhällstryggheten och medför kostnader för försäkringsbolagen. I Södertälje har man dock lyckats att drastiskt minska förekomsten av dessa händelser. Genom ett framgångsrikt samarbete mellan polis, kommun och räddningstjänst, i nära dialog med försäkringsbolagen, har man etablerat ett samverkansprojekt med det tydliga målet att reducera antalet bilbränder. 

Gäster: Ann-Kristin Gunnarsson, kommunpolis Södertälje, Magnus Andersson, kriminaltekniker Larmtjänst.

Programledare: Åsa Lundin, Larmtjänst

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet