Båtsamverkan utställare på ”Råd för framtiden”

08 april 2019

Mellan den 3-4 april deltog Larmtjänst tillsammans med Båtsamverkan på Brås konferens ”Råd för framtiden”, en nationell konferens om brottsförebyggande arbete. På konferensen deltog närmare 600 av landets brottsförebyggare.

Temat för årets konferens var Samverkan som medel- inte ett mål med syfte att ge verktyg och inspiration till lokala brottsförebyggare till att gå ett steg längre i sitt arbete. Hur får man samverkan att bli ett verktyg för ett kunskapsbaserat arbete? Vad krävs för att samverkan ska utvecklas från informationsdelning till ett medel som gör att man når resultat på lokal nivå?

På konferensen deltog Båtsamverkan som utställare och i montern fanns Carina Birking från Larmtjänst och Thomas Andersson från polisen i Lysekil för att sprida information om det marina brottsförebyggande arbetet.

- Det här är en jättebra mötesplats för att informera om Båtsamverkan och dess positiva effekter samt kunna ge stöd till de som arbetar med dessa frågor, säger Carina Birking.

båtsamverkan råd för framtiden

Thomas Anderson, polisen i Lysekil, i Båtsamverkans monter. 

Arbetet med Båtsamverkan påbörjades på Västkusten pga. det ökade antalet stöder av båtmotorer. Under 2013 beslutade den dåvarande Polismyndigheten Västra Götaland att göra en särskild satsning, projekt Archimedes, med det övergripande målet att minska båtmotorstölderna längst Bohuskusten. Fyra år senare beslutade Polismyndigheten att Båtsamverkan är en brottsförebyggande metod i Sverige.

Vid konferensen fanns ytterligare ett 20-tal utställare, exempelvis Ekobrottsmyndigheten, Center mot våldsbejakande extremism, Kriminalvården, Polisförbundet och Stöldskyddsföreningen.

program råd för framtiden

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här