Tillbaka

Checklista försäljning av bil och andra fordon

15 april 2019
När du säljer din bil ska du vara försiktig med hur affären går till för att undvika att bli lurad. Tyvärr förekommer det bedrägerier/stölder i samband med försäljning av fordon. Se tipsen nedan från Larmtjänst.

bilrapsfält.jpg

  • Lämna aldrig bilen/ husvagnen till s.k. bilförmedlare du inte känner väl till.

  • Om summan är större än 150 000 kronor rekommenderas att ni gör upp betalningen hos banken alternativt med bank-/postväxel.

  • Undvik kontanter om det handlar om stora summor, vilket det ofta gör vid bilaffärer.

  • Vi rekommenderar inte betalning via banköverföring på internet. Det förekommer tyvärr bedrägerier med falsk identitet och att köparen avbryter banköverföringen strax efter köpet. Köparen har åkt iväg med bilen och du kan inte få tag på honom eller henne på grund av den falska identiteten.

 

Prenumerera på avsnitt enklast genom ITunes, Spotify, Acast eller där du hittar poddar. 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet