60 polisanmälda transportstölder under maj månad

07 juni 2022

Under maj månad polisanmäldes 60 transportstölder. Kapellskärningar är vanligast. Det visar statistik från Polisen.

Under maj månad ägde 60 transportstölder rum i Sverige. Den vanligaste formen av transportstöld är s.k. ”kapellskärningar”. Det är kriminella som åker runt mellan olika rastplatser nattetid, skär hål i mjuka kapell och/eller öppnar olåsta/plomberade släpdörrar och lastar över sådant påträffat gods de anser vara stöldbegärligt till egna fordon. Ofta arbetar de 2-4 personer ihop, ibland så många som 8 med flera fordon samt mindre lastbil för transport.

Sett över en längre tidsperiod, i södra delen av landet, är mer eller mindre alla rastplatser/uppställningsplatser utan inhägnad och tillträdesbegränsning utsatta för brott.

Läs hela rapporten här:

Transportstölder i Sverige - maj 2022.pdf

Nedan kan du även läsa vilka gator som är utsatta:

Brottsutsatta gator - Maj 2022.xlsx

Vägsamverkan

Vägsamverkan är ett samverkansprojekt mellan Larmtjänst, Sveriges Åkeriföretag och Polisen för att förebygga brottslighet och därigenom öka tryggheten och trivseln längs vägarna. Målet med Vägsamverkan är att minska brottsligheten och därigenom öka tryggheten och trivseln längs vägarna. För att lyckas med detta är ökad uppmärksamhet och iakttagelse från de som vistas ute på vägarna, många gånger yrkeschaufförer men även allmänheten, avgörande för polisen. Vägsamverkans tipstelefon 020-315 315 finns tillgänglig för rapportering av tips och iakttagelser om brott på vägarna.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.