Transportstölder under september månad

19 oktober 2022

Under september månad har det polisanmälts 72 transportstölder. Det innebär att det totalt i år har polisanmälts 674 transportstölder. Det visar statistik från Polisen.

Den vanligaste formen av transportstöld är s.k. ”kapellskärningar”. Det är kriminella som åker runt mellan olika rastplatser nattetid, skär hål i mjuka kapell och/eller öppnar olåsta/plomberade släpdörrar och lastar över sådant påträffat gods de anser vara stöldbegärligt till egna fordon. Ofta arbetar de 2-4 personer ihop, ibland så många som 8 med flera fordon samt mindre lastbil för transport.

 

Diagrammet visar antalet polisanmälda transportstölder under 2022. 

Sett över en längre tidsperiod, i södra delen av landet, är mer eller mindre alla rastplatser/uppställningsplatser utan inhägnad och tillträdesbegränsning utsatta för brott.

Läs mer här:

Vägsamverkan

Vägsamverkan är ett samverkansprojekt mellan Larmtjänst, Sveriges Åkeriföretag, Maskinentreprenörerna och Polisen för att förebygga brottslighet och därigenom öka tryggheten och trivseln längs vägarna. Målet med Vägsamverkan är att minska brottsligheten och därigenom öka tryggheten och trivseln längs vägarna. För att lyckas med detta är ökad uppmärksamhet och iakttagelse från de som vistas ute på vägarna, många gånger yrkeschaufförer men även allmänheten, avgörande för polisen. Vägsamverkans tipstelefon 020-315 315 finns tillgänglig för rapportering av tips och iakttagelser om brott på vägarna.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet