Stulna klockor återfunna tack vare Larmtjänsts unika klockdatabas

31 maj 2023

2019 lanserade Larmtjänst en klockdatabas över stulna och förlustanmälda klockor. Sedan dess har flera klockor återfunnits genom databasen och nyligen kunde två dyrare klockor hittas i England.

Larmtjänsts klockdatabas lanserades i juni 2019 i samband med en branschgemensam kontrollaktivitet då man undersökte om det var vanligt med bedrägerier med klockor. Larmtjänst hade sett tecken på att klockor i ökad utsträckning användes som betalmedel i kriminella transaktioner och en stor efterfrågan på klockor i kriminella kretsar bidrog såväl till fler stölder och rån av klockor som att risken ökade att klockor utnyttjas för försäkringsbedrägerier.

Tidigare fanns det inte något ordentligt register över stulna och förlustanmälda klockor vilket gjorde att häleriverksamhet och bedrägerier med klockor nästan var riskfritt. Syftet med databasen var därför att göra det svårare att omsätta stulna och förlustanmälda klockor.

Tack vare databasen hittas omkring fem klockor varje år, både i Sverige och utomlands. Nyligen hittades två dyrare Rolexklockor i England. Den ena klockan stals vid ett inbrott i Spanien och den andra klockan stals i Sverige.

Klockdatabasen finns sökbar på Larmtjänsts hemsida under Efterlysta objekt- Klockor (klicka på länken). Försäkringsbranschen registrerar löpande stulna och förlustanmälda klockor och i databasen finns det över 1000 klockor.

Här kan du söka i klockdatabasen>>>   

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet