Larmtjänst lanserar klockdatabas över stulna och förlustanmälda klockor

18 juni 2019

Nu lanserar Larmtjänst en sökbar klockdatabas över stulna och förlustanmälda klockor. Syftet med en sökbar klockdatabas är att det ska bli svårare att omsätta stulna och förlustanmälda klockor.

Larmtjänst har sett tecken på att klockor i ökad utsträckning används som betalmedel i kriminella transaktioner. En stor efterfrågan på klockor i kriminella kretsar bidrar såväl till fler stölder och rån av klockor som att risken ökar att klockor utnyttjas för försäkringsbedrägerier. Därför har Larmtjänst nu lanserat en klockdatabas som är sökbar för allmänheten. I databasen finns både klockor som är stulna och förlustanmälda.

- Tidigare har det inte funnits någon ordentlig databas över stulna och förlustanmälda klockor vilket gör att häleriverksamhet och bedrägerier med klockor är nästan riskfritt, säger Mats Galvenius, vd på Larmtjänst.

I samband med den nya klockdatabasen gör försäkringsbranschen även en kontrollaktivitet för att undersöka skadeanmälningar som gäller stulna och förlustanmälda klockor.  Försäkringsbranschen vill undersöka om det är vanligt med bedrägerier med klockor. Kontrollaktiviteten påbörjades redan under våren (läs här).

Försäkringsbranschen registrerar löpande stulna och förlustanmälda klockorna i databasen och just nu finns ett 70-tal klockor. 

Klockdatabasen hittar du under Efterlysta objekt. Där är det möjligt att söka på fabrikat, boetnr/serienr och plats. 

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här