Nio svenskstulna bilar åter i Sverige

04 december 2023

För ett år sedan kunde nio svenskstulna bilar på till Afrika beslagtas i Las Palmas av spansk polis. I slutet av november var de äntligen åter i Sverige. De nio bilarna tillhör en större stöldhärva under föregående år där polisen totalt beslagtog 19 bilar och svenskt rättsväsende kunde lagföra ett flertal personer.

Larmtjänst och polisen

Den 28 november kunde Polisen tillsammans med Larmtjänst lasta av och identifiera de svenskstulna bilarna, nio Lexus RX450, som under 2022 beslagtogs i Las Palmas av spansk polis. Bilarna är en del av en större stöldhärva där polisen totalt beslagtog 19 premiumbilar med ett värde på omkring en halv miljon kronor per bil vid stöldtillfället.

- Bilarna i Las Palmas kunde beslagtas tack vare ett bra samarbete mellan svensk och spansk polis, säger Fredrik Lindstedt, utredare på Larmtjänst.

Det hela började med att Larmtjänst i början av 2022 jobbade aktivt med en stöldhärva av Lexus och Toyota bilar. Arbetet lämnades över till svensk polis som därefter kunde beslagta 19 bilar och gripa ett flertal personer som sedan lagfördes.

- Detta är ett resultat av när samarbetet mellan myndigheter och näringslivet fungerar som allra bäst, säger Fredrik Lindstedt.

Bilarna är inlösta och kommer framöver hanteras av berört försäkringsbolag.

Här kan du lyssna på avsnittet av Larmtjänstpodden där Daniel Almskog från Polisen. Fredrik Lindstedt berättar mer om ärendet.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet