Larmtjänst söker en Utredningsinspektör med inriktning på analys

08 januari 2024

Nu finns det en ledig tjänst på Larmtjänst som Utredningsinspektör med inriktning på analys. Sista ansökningsdag är den 31 januari.

Larmtjänst är en branschgemensam organisation med syfte att bekämpa försäkrings­relaterad brottslighet samt att stödja försäkringsbolagens utredningar av oklara försäkringsfall. Larmtjänst huvudsakliga verksamhet är att sammanställa och tillhandahålla branschgemensam information och kunskap om försäkringsskador. Vår huvudsakliga kompetens ligger inom fordonsområdet. Larmtjänst är en del av Svensk Försäkring i samverkan. 

Arbetsuppgifter

Som utredningsinspektör arbetar du på uppdrag av försäkringsbolagen för att hitta stöldgods samt att bidra till bolagens utredningar av oklara försäkringsfall. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att bistå försäkringsbolagen med analyser av data och statistik över försäkringsskador i syfte att hitta mönster som kan ligga till grund för bedömning av trender och modus. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för Larmtjänsts olika databaser. Du kommer att arbeta med sammanställning av statistik över försäkrings­relaterad brottslighet såväl för publicering som för underlag till försäkringsbolag, polis och andra berörda aktörer. Du har ett självständigt ansvar för att utföra och dokumentera analyserna. Du kommer att ha många direkta kontakter med företrädare för försäkringsbolag och Polis. Eventuellt kan det även bli aktuellt att representera Larmtjänst vid internationella möten och att vara behjälplig i Larmtjänsts internationella verksamhet.  

Vem är du?

Du har sannolikt en bakgrund som polis med minst fem års erfarenhet av polisiärt utredningsarbete. Vi ser gärna att du har arbetat som analytiker eller förundersöknings­ledare. Vi tror att du har ett stort intresse för statistik och kvantitativ analys. Erfarenhet som utredare på ett försäkringsbolag är meriterande.

Som person är du noggrann och analytisk. Vidare har du en god social förmåga och servicekänsla. Du har goda IT-kunskaper och lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett självständigt och omväxlande arbete i ett kompetent team. I rollen finns goda möjligheter att själv utveckla arbetsuppgifterna. Vi sitter i ljusa, fräscha lokaler på Karlavägen i Stockholm.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Galvenius, vd Larmtjänst, tfn 08-522 785 20. Facklig företrädare är Niclas Antonsson (Saco), tfn 08-522 784 31. Sista ansökningsdag är den 31 januari.

Ansök

Ansökan görs via länken här>>>

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet