Ökning av efterlysta RAM-bilar

30 april 2024

Under det första kvartalet 2024 har 23 RAM-bilar blivit efterlysta, vilket är en ökning jämfört med föregående år då 17 RAM-bilar efterlystes under samma period. Det visar statistik från Larmtjänst.

Antalet efterlysta RAM- bilar ökade rejält under 2023 och denna trend fortsätter in i 2024. Under det första kvartalet i år har totalt 23 bilar av fabrikatet RAM blivit efterlysta. Av de 23 efterlysta bilarna under årets första kvartal har endast 9 bilar återfunnits. Majoriteten av de efterlysta bilarna är av årsmodell 2017 eller nyare.

Bilarna betingar ett högt värde och kostar någonstans mellan under en miljon kronor och närmare två miljoner kronor.

Under året har flest RAMbilar efterlysts i polisregion Stockholm. I regionen står för 70 procent av efterlysningarna.

En betydande andel av efterlysningarna, 70 procent, har skett i polisregion Stockholm, där 16 av de totalt 23 bilarna har efterlysts. Övriga regioner har haft färre efterlysningar:

  • Bergslagen: 2
  • Mitt: 1
  • Syd: 1
  • Väst: 2
  • Öst: 1

Stölder av rambilar

Diagrammet visar antalet efterlysta RAM-bilar under första kvartalet fördelat per polisregion.

Ram är klassat som fordonstyp lastbil. Under perioden har det totalt efterlysts 274 lastbilar. Under samma period förra året efterlystes det totalt 265 lastbilar.

Tips på hur du minskar risken för bilstöld:

  • Låsning: Kontrollera alltid att bilen är ordentligt låst innan du lämnar den.
  • Garage: Använd garage om du har det och se till att det finns belysning på garageuppfarten som tänds om någon närmar sig.
  • Nyckelhantering: Hantera din bilnyckel som en värdesak. Förvara den inte precis innanför entrédörren, särskilt om du har ett keyless system. Förvara din bilnyckel i en metallburk för att blockera signalen. Förvara även din reservnyckel i en metallburk.
  • Larm: Använd ett larmsystem och överväg även ett externt eftermonterat larm som är oberoende av bilens egna larm.
  • Rattkrycka
Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet