Svenskstulen båt åter i Sverige!

29 maj 2024

I oktober förra året stals en Flipper 670 DC i Varberg. Efter ett tips till Larmtjänst kunde båten några dagar senare anträffas i Tallinn, och nu är den äntligen åter i Sverige.

Under hösten förra året stals en Flipper 670 DC med en 225 hästkrafters Mercury i Varberg. Några dagar senare fick Larmtjänst ett meddelande från en person i Tallin som hade varit och tittat på båten där den låg till försäljning. Spekulanten hade i samband med detta kollat upp skrov- och motornummer och insåg att båten troligtvis var stulen i Sverige.

- Larmtjänst kontaktade svensk polis för att säkerställa att båten var korrekt registrerad i det  internationella efterlysningsregistret. En korrekt registrerad polisanmälan med identitetsuppgifter gjorde det möjligt för lokal polis i Tallinn att åka ut och identifiera båten, och även ta den i beslag för vidare utredning, säger utredare Viktor Eklöf på Larmtjänt.

Genom information om skrov- och motornummer kunde polisen i Tallinn identifiera båten och det visade sig vara den stulna Flippern i Varberg.

- Båten hade troligtvis inte kommit åter om ägaren inte haft båtens skrov- och motornummer dokumenterat. Utan dessa uppgifter går det varken att efterlysa båten hos polisen eller hos oss på Larmtjänst, vilket minskar chanserna till att din egendom kommer åter, säger Viktor Eklöf.

Efter en rättslig process i Estland har båten nu kommit åter till Sverige den 29 maj 2024.

För båtägare som råkar ut för stöld är det avgörande att ha korrekta uppgifter om sin båt eller motor nära till hands. Detta underlättar samarbetet med polisen och försäkringsbolaget. Använd det digitala lilla båtkortet som finns på Larmtjänsts hemsida för att hålla dina uppgifter uppdaterade.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet